Proxyserver

 

Het Engelse woord ‘proxy’ betekent in het Nederlands ‘tussenpersoon’ en is dus een server die tussen de computervan de gebruiker en tussen de computer, waarop de gebruiker zij informatie wil halen, staat.

 

Wanneer u op de gewone manier een webpagina wilt openen, dan zal uw computer die webpagina ophalen en tonen.
Wanneer er een proxyserver tussen zit, dan haalt uw computer daar de pagina vandaan. Hierop staan pagina’s die veel gebruikt worden door iedereen, waardoor de webpagina sneller kan worden geladen.
Is de site nog niet opgeslagen in het geheugen, dan zal de proxyserver hem opslaan en bewaren. Wanneer u, of een andere gebruiker van dezelfde proxyserver, deze pagina weer opzoekt, zal deze sneller worden gevonden.

 

Deze server wordt voornamelijk in het bedrijfsleven gebruikt.
Ze kunnen hier gemakkelijk online activiteiten van de werknemer bekijken.
Ook worden de computers beveiligd en kan als een soort ‘firewall‘ dienen.

 
Het is erg vervelend wanneer u een melding krijgt: ‘Kan geen verbinding maken met de proxyserver‘. Dit betekent dat er problemen zijn met uw computer, vaak zijn dit virussen. Van Rosmalen AutomatiseringsDiensten is in staat deze problemen op te lossen.
Klik hier voor meer informatie.

 

Wilt u weten of het voor u handig is om een proxyserver aan te schaffen? Of wilt u meer informatie? Of wilt u weten wat Van Rosmalen AutomatiseringsDiensten voor u kan betekenen? Vul dan hieronder ons contactformulier in. Wij nemen daarna contact met u op.

 


Uw naam

Uw bedrijfsnaam

Uw telefoonnummer

Uw e-mailadres

Opmerkingen