Hub

Wat is het?

Een hub is een apparaat die het netwerkverkeer regelt. Een hub lijkt erg op een switch. Een verschil hierin is dat een hub stuurt de datagegevens over alle poorten tegelijk en een switch naar één bepaalde poort.
De hub is een middelpunt van de bijbehorende aangesloten computers.
Het netwerk moet vrij zijn als om de datagagegevens door te kunnen zenden. Gebeurt het toch dat twee computers tegelijk gaan zenden, dan komt er een ‘botsing’. Dit wordt collision genoemd. Dan moeten ze op elkaar wachten voordat de gegevens door gezonden kunnen worden.

 

Deze naam wordt ook gebruikt voor een kastje met meerdere USB-aansluitingen. Soms kan hier ook de ‘botsing’ optreden en zullen hier ook de computers stop gezet worden. Het netwerk wordt hierdoor wel slechter.

 

Hub kopen?

Daarom is het wel handig om over meerdere hubs te beschikken. Het onderlinge verkeer zal worden doorgestuurd naar de andere hubs, waardoor er minder kans op ‘botsingen’ zijn.

 

Van Rosmalen AutomatiseringsDiensten geeft u zelf het advies om een switch aan te schaffen. Een switch heeft meer snelheidswinst en kan door hackers minder misbruik worden gemaakt.
Hedendaags worden er daardoor meer switches verkocht als hubs.

 

Heeft u vragen, twijfels of wilt u advies? U kunt te allen tijde contact opnemen met Van Rosmalen AutomatiseringsDiensten. Wij helpen u graag.
Ook voor het kopen van switches kunt u bij ons terecht.

 

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat Van Rosmalen AutomatiseringsDiensten voor u kan betekenen? Vul dan hieronder ons contactformulier in. Wij nemen daarna contact met u op.


Uw naam

Uw bedrijfsnaam

Uw telefoonnummer

Uw e-mailadres

Opmerkingen