Merkel wil zelfrijdende auto's de weg op laten

(door: Armin Linnartz) (door: Armin Linnartz)

De Duitse bondskanselier Angela Merkel wil ervoor zorgen dat zelfrijdende auto’s ook in Duitsland kunnen worden getest op de openbare weg.

Persbureau Reuters meldt dat de Duitse regering mogelijk al eind mei wil beginnen met het creëren van een wettelijke basis voor tests met zelfrijdende auto’s.Merkel heeft Duitse autofabrikanten als BMW en Volkswagen gevraagd voor die tijd te komen met een ‘verlanglijstje’.

Ook Nederland heeft de robotauto hoog op de agenda staan. In ons land zijn al een aantal tests uitgevoerd. Nederland is momenteel voorzitter van Europa en heeft zelfrijdende auto’s ook als onderwerp op de agenda gezet. Minister Schultz (Infrastructuur) zei onlangs dat Europese landen samen moeten werken om te komen tot regels voor zelfrijdende auto’s.

Verschillende automakers werken al aan prototypes van autonome auto’s, die op sommige plekken in de VS al op de weg rijden. De zelfrijdende auto van Google heeft bijvoorbeeld al dezelfde wettelijke status gekregen als een auto met chauffeur van vlees en bloed.

Donderdag houden Europese transportministers een informeel overleg in Amsterdam. Het is de bedoeling dat zij na afloop in een stoet van zelfrijdende auto’s door de stad zullen rijden.


Source: Automatoserings nieuws