Jarig Google Calendar daagt gebruikers uit

Google Calendar bestaat 10 jaar. Om dat te vieren heeft Google een nieuwe functie toegevoegd: Zet een doel en laat de agenda je er aan herinneren.

De nieuwe functie heeft slechts twee instellingen:  ‘Wat wil je doen?’ en ‘Hoe vaak?’. Vervolgens zoekt de agenda naar de beste momenten op de dag om het doel te bereiken. Klik je op ‘weiger’ of komt er een nieuwe afspraak in de agenda op het geselecteerde moment, dan zoekt de agenda naar een nieuw gelegenheid, net zo lang tot het ingestelde doel is bereikt. 

De nieuwe functie is vooral bedoeld voor sporttraining of ontspanningsoefeningen, zoals yoga. Maar daarnaast is het ook mogelijk de oefeningen voor een cursus in te stellen als doel. De functie is alleen beschikbaar voor de mobiele versie van Google Calendar. Het duurt wellicht nog enkele weken voor de nieuwe feature beschikbaar is in alle taalgebieden. Daarna komt de functie beschikbaar in de vorm van een update van Calendar vanuit de Google Play-store.

Eerst op mobiel

Wellicht voegt Google deze Goals-optie later ook toe aan de webversie van Calendar. Diezelfde route volgde ook de ‘Herinnering’-functie die Google in december in de mobiele variant introduceerde naast de mogelijkheden om een afspraak te maken. Ook deze functie komt nu naar de webversie van Google Calendar.

Volgens Google leert het systeem van het gedrag van de gebruiker. De suggesties zullen dus steeds vaker komen op momenten dat het goed uitkomt om aan het doel te werken. Google zegt dat Goals een van de voorbeelden is van experimenten die het bedrijf doet om agenda’s steeds slimmer te maken en niet gewoon een appje om afspraken in te noteren.

[embedded content]


Source: Automatoserings nieuws