Windows 10 krijgt nieuwe CBB-update

De komende weken krijgen zakelijke gebruikers ook een nieuwe update van Windows 10 via het Windows Update mechanisme.

Windows Current Branche for Business (CBB) is de vertraagde versie van Windows 10 Update, bestemd voor bedrijven die de maximale tijd willen hebben voor de uitrol van vernieuwingen op het Windows 10-platform.

Tot nu toe was de introductieversie van Windows 10 (de RTM van juli 2015) de meeste recente versie voor de deelnemers aan het CBB-programma, aangevuld met de beveiligingsupdates die sindsdien zijn verspreid.

De aanstaande update is gebaseerd op de ‘November Update’ die al op de Home- en Pro-versies van Windows 10 zijn geïnstalleerd. Deze November Update is aangevuld met de laatste cumulatieve beveiligingsupdate van Windows 10. De nieuwe CBB-versie staat bekend als Windows 10 1511 (build 10586).

Microsoft verspreid de update via  Windows Update, Windows Update for Business, Windows Server Update Services, Volume Licensing Service Center en MSDN. Alle appatuur die gebruik maakt van Windows Update for Business en waarbij de optie ‘Stel updates uit’, gaan de aanpassingen installeren zodra deze zijn binnengekomen.

Bij Windows Server Updates Services zal de aangesloten apparatuur pas beginnen aan de installatie wanneer IT-beheer dar een goedkeuring voor heeft gegeven. Meer informatie over andere upgrade-scenarios staan in de Windows for IT Pros blog op Technet.


Source: Automatoserings nieuws