Cybersecurity geen issue voor ICT-studies aan topuniversiteiten VS

©blurAZ / Shutterstock.com ©blurAZ / Shutterstock.com

Studenten aan de 10 best aangeschreven Amerikaanse universitaire ICT-opleidingen hoeven in het geen cybersecurity-trainingen te volgen in de bachelor-fase.

Dat blijkt uit onderzoek onder 121 ICT-studies op Amerikaanse universiteiten, dat werd uitgevoerd in opdracht van CloudPassage.  Vrijwel geen enkele topuniversiteit stelt de eis dat een bachelor-student cursussen volgt op het gebied van ICT-beveiliging. Daarbij gaat het onder meer om topinstituten als Harvard University, John Hopkins en Cornell. Op vrijwillige basis kan het wel bij 7 van de 10, maar 3 van de best aangeschreven universiteiten bieden er niet eens keuzevakken voor.

Cloud Passage wilde onderzoeken hoe universiteiten studenten-ICT opleiden om tegemoet te komen aan het grote tekort aan ICT-beveiligers. In de VS zijn zeker 200.000 openstaande vacatures voor functies op het gebied van ICT-beveiliging.

Alleen de University of Michigan, die volgens een lijst van US News & World Report op nummer 12 staat in de VS als het gaat om computer science-studies, eist van zijn studenten dat ze een cursus cybersecurity volgen.


Source: Automatoserings nieuws