Helft IT'ers wil binnen jaar een nieuwe baan

De helft van de IT-professionals in Nederland wil binnen een jaar een nieuwe baan. Verder stijgt het uurloon in de ICT-sector bovengemiddeld sterk en groeit het aantal vacatures in rap tempo.

Dat blijkt uit de jaarlijkse Loonwijzer/Monsterboard WageIndex waarvan de resultaten vandaag bekend worden gemaakt.

Uit het onderzoek blijkt dat de lonen in Nederlandse ICT-sector eindelijk weer in de lift zitten. Kwam uit ons eigen salarisonderzoek dat de lonen de afgelopen jaren licht stegen – tot vorig jaar wel minder dan de gemiddelde inflatie – uit het onderzoek van Monsterboard bleek dat sinds 2010 sprake was van een loondaling. Dit jaar komt daar een einde aan.

Meer uurloon, meer bonussen

Het gemiddelde uurloon groeide ten opzichte van 2014 met 4 procent naar 15,30 euro per uur. Ook hier is er sprake van een afwijking van ons eigen onderzoek, waaruit blijkt dat er gemiddeld fors meer wordt verdiend door IT’ers dan de hier genoemde ruim 15 euro per uur. Misschien dat dit te maken heeft met het feit dat in het onderzoek van Monsterboard ook niet-IT’ers mee worden geteld die werkzaam zijn voor bedrijven die deel uit maken van de IT-sector.

Het aantal bonussen in de ICT is volgens Monsterboard in vergelijking met 2014 verdubbeld (van 11% naar 22%). Ook steeg het percentage ICT-professionals dat een 13e maand ontving van 7% naar 19% in vergelijking met een jaar eerder.

Velen oriënteren zich op nieuwe baan

Het aantal vacatures in de branche blijft toenemen en 47% van de ICT’ers wil binnen 12 maanden een nieuwe baan vinden. “De vraag naar ICT-professionals groeit al een aantal jaar en hoewel ICT’ers meer verdienen dan gemiddeld, steeg het salaris niet zo hard als de groei van de vraag naar personeel in de ICT. Tot afgelopen jaar. Het is dan ook niet gek dat veel ICT-professionals zich nu oriënteren op een nieuwe baan. Het is altijd slim om je verbetermogelijkheden op het gebied van werk te onderzoeken”, schetst Gian Zandonà, managing director van Monsterboard.

Paulien Osse, directeur Stichting Loonwijzer, vult aan: “Opvallend in de ICT is dat de salarissen en bonussen sterk zijn toegenomen en dat juist de ontevredenheid hierover net zo hoog is als in 2014. Als het werk niet leuk is zijn er maar twee opties: ander werk zoeken of het werk samen met collega’s leuker maken.”

Baanveiligheid en loopbaanontwikkeling

Verder blijkt uit het onderzoek dat het aantal verwachte ontslagen in de ICT sterk is afgenomen in 2015 (-21%). Ook geeft meer dan driekwart van de medewerkers aan tevreden te zijn met de veiligheid van zijn baan. Meer dan de helft van de ICT-medewerkers had in 2015 volgens Monsterboard de mogelijkheid om een training te volgen om zichzelf verder te ontwikkelen.


Source: Automatoserings nieuws