BTG-voorzitter nu ook in bestuur INTUG

Jan van Alphen ©BTG Jan van Alphen ©BTG

De voorzitter van de van Nederlandse branchevereniging ICT/Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG), Jan van Alphen, is deze week verkozen tot lid van de Raad van Bestuur van de International Telecommunications Users Group (INTUG). De benoeming vond plaats tijdens de INTUG spring meeting in Brussel.

Door de benoeming van Van Alphen tot de Raad van Bestuur van INTUG, krijgt de Nederlandse ICT/telecombranche nu meer invloed op internationaal niveau hoopt de BTG. Zo kan ze kan nu makkelijker in dialoog gaan met de internationale partners en op wereldwijd niveau deelnemen in beleidsoverleg. Van Alphen treedt toe als aanvulling op de vijftallige Raad van Bestuur. Van Alphens takenpakket en de verdeling van de portefeuilles moeten nog worden vastgesteld.

INTUG informeert beleidsmakers op het gebied van het professionele gebruik van communicatiediensten. Daarbij doorbreekt het voor zakelijke gebruikers de barrières op het gebied van internationale telecommunicatie en ICT-oplossingen. Zo heeft de INTUG in het verleden met succes gelobbyd voor tariefreducties van de internationale vaste lijnen en afspraken over mobiele roamingkosten.

Internationaal sterker positioneren

Jan van Alphen: “We zitten nu aan de schrijftafel waar het ICT/telecombeleid wordt gecreëerd en geformuleerd. Gezamenlijk zullen we werken aan de verbreding van de positie van de INTUG. Voor de BTG-leden en de Nederlandse ICT/telecombranche is het een belangrijke ontwikkeling dat we nu als BTG ook veel en nauwe contacten hebben in de internationale markt. Zo kunnen we nog beter de belangen van onze leden behartigen en BTG internationaal sterker positioneren.” Jan van Alphen is sinds 2014 voorzitter van BTG, een onafhankelijke vereniging die zonder winstoogmerk, gebruikers, leveranciers en de overheid met elkaar wil verbinden.


Source: Automatoserings nieuws