Vivaldi komt met browser voor 'power users'

Vivaldi is de naam van een nieuwe browser waarmee het gelijknamige bedrijf de geavanceerde gebruiker probeert te verwennen. Het Noorse Vivaldi zet zich af tegen de trend die in 2008 is ingezet door Chrome, dat zoveel mogelijk knoppen en werkbalken van het scherm verbande.

Vivaldi bestaat voor het grootste gedeelte uit mensen die ooit voor concurrent Opera hebben gewerkt. Geavanceerde gebruikers vinden het juist prettig dat ze via buttons en werkbalken van alles en nog wat kunnen instellen in hun browser. In Vivaldi versie 1.0, die nu beschikbaar is, kunnen gebruikers alle instellingen maken die ze denken nodig te hebben.

Geen vervuiling

“Ondanks de vele instellingen hebben we ervoor gezorgd dat de gebruikers werken met een opgeruimd scherm. Instellingen en details worden zoveel mogelijk onder water gehouden”, zegt Jon von Tetzchner, CEO van Vivaldi en ooit mede-oprichter van Opera.

Verschillende versies

Vivaldi is leverbaar in uitvoeringen voor Windows, OS-X en Linux. De browser kan worden gedownload vanaf de website van Vivaldi.


Source: Automatoserings nieuws