'Surface-smartphone uitgesteld tot 2017'

Het lijkt er sterk op dat er dit jaar nog geen Surface-smartphone op de markt wordt gebracht door Microsoft. De lancering zou zijn uitgesteld tot 2017.

Dat meldt de website Windows Central op basis van anonieme bronnen. Eerder was er nog sprake van dat de Surface-smartphone dit jaar uit zou komen, maar er werd na het ontbreken van de smartphone op de Build-conferentie van eind maart al niet meer echt gerekend op een lancering dit jaar.

Drie varianten

In 2017 moet het dan wel gebeuren. Naar verwachting komen er drie varianten van de Surface-smartphone op de markt. De mobieltjes vallen in verschillende prijsklassen en Microsoft richt zich op diverse markten.

Microsoft heeft officieel nog geen uitspraken gedaan over het eventueel uitbrengen van een Surface-smartphone. De softwaregigant brengt wel al smartphones in de Lumia-reeks uit.

Toekomst ligt niet bij mobieltjes

Microsoft-topman Satya Nadella zei vorig jaar in een interview dat denken dat de mobiele telefoon de toekomst is een fout zou zijn. “Dat zou dezelfde fout zijn die we maakten met de pc. De telefoon blijft niet het epicentrum van het IT-landschap.”

De opmerking was onderdeel van Nadella’s antwoord op de vraag of het terugbrengen van het aantal Windows Phones dat Microsoft gaat produceren betekent dat Microsoft de mobiele markt de rug toe keert. Dat is zeker niet het geval, maar voor Nadella ligt de toekomst niet in een bepaald apparaat, maar in het platform dat Microsoft kan bieden via Windows.


Source: Automatoserings nieuws