Google brengt 'herinnering' naar het web

Google introduceert de herinnering-functie – die al beschikbaar is in Google Calendar-app op Android en iOS – nu ook in de webvariant van Google Calendar.

De ‘Herinnering’-functie is voor de gebruikers een alternatief voor het maken van een afspraak in de agenda. Het verschil is dat de herinnering elke keer meeverhuist naar de volgende dag tot de gebruiker aangeeft dat de taak is voltooid. Eigenlijk is daarmee het klassieke to-do-lijstje volledig geïntegreerd in de agenda.

De herinnering kan op een bepaalde dag en ook op een specifiek tijdstip worden gezet. In dat laatste geval geeft de Google Calendar een notificatie op het ingestelde tijdstip. Google had voorheen de applicatie GTasks als app op de smartphone die wel integreerde met de Calendar op de pc, maar weer niet op de smartphone. De ‘herinnering’-functie die Google in december op de smartphone introduceerde, werkte tot nog toe niet op de webvariant van Calendar. Dat maakte de bruikbaarheid minder handig. Nu zijn de herinneringen te gebruiken in Gmail, Google Keep en Google Now en op het web.


Source: Automatoserings nieuws